اینترنت و شبکه

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

مودم ها یکی از کاربردی ترین و ضروری ترین ابزارها در دنیای امروز هستند که با نگاهی به اطراف خودمان طبیعتا می توانیم با مودم ها و روترهای مختلفی روبرو شوید و آشنایی با چراغ های مودم از واجبات آن . با این حال این ابزارها بسیار کاربردی هستند و از اهمیت بالایی برخوردارند که سیگنال های دریافتی را از طریق روترها به دیوایس های دیگر منتقل می کنند و محدودیت تعداد دستگاه هایی که می توانند به مودم متصل شوند، نسبت به هزینه ای که بابت مودم می پردازید، متغیر می باشد.

نمادها و چراغ‌های مودم می‌توانند معانی و مفاهیم مختلفی داشته باشند. مودم‌های اینترنت دارای طیف گسترده‌ای از نمادها و چراغ‌های LED هستند که معانی آن‌ها بسته به رنگ و عملکرد آن‌ها می‌تواند تغییر کند.

برای مثال، چشمک زدن سریع چراغ‌های مودم معنایی کاملا متفاوت با حالتی دارد که چراغ‌های مودم ثابت است یا اصلا روشن نمی‌شود. در این مقاله معنای رنگ چراغ‌های روی مودم، نحوه خواندن نمادهای روی مودم و معانی مختلف چراغ‌های مودم در حالت چشمک‌زن و ثابت را توضیح خواهیم داد.

کاربرد و آشنایی با چراغ های مودم

1. چراغ پاور

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

تمام مودم ها بلا استثنا دارای چاغ پاور هستند که دقیقا در سمت چپ چراغ ها جای گرفته است. برای روشن/خاموش کردن مودم شما می بایست از قسمت پشتی مودم اقدام کنید که دقیقا دکمه پاور بر روی این دکمه درج شده است و تنها کافیست آنرا بفشارید. همچنین چراغ پاور، از آن دسته از چراغ هایی است که در صورت عدم خاموش کردن مودم، روشن است و به هیچ وجه چشمک نمی زند. از این رو اگر مودم شما بنابر هر دلیلی روشن نشد، این احتمال را می توان به وجود مشکل در آداپتور، برق یا حتی سوختن مودم دانست که توصیه می شود با متخصصان در این زمینه مشورت کنید.

2- چراغ ADSL

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

چراغ دوم از سمت چپ، نمایانگر ADSL است که اگر این چراغ روشن باشد، نشان دهنده این است که تمام اتصالات شما با شرکت ارائه دهنده اینترنت ( Internet Service Provider ) کاملا صحیح است و مشکلی وجود ندارد. از این رو اگر این چراغ روشن نشد، توصیه ای که برای شما داریم این است که در ابتدا، مودم را یکبار خاموش / روشن کنید و سپس اگر باز هم با این مشکل روبرو شدید، فورا با شرکت ارائه دهنده اینترنت خود تماس حاصل نمائید تا مشکل را سریع تر بررسی کنند.

3- چراغ Internet

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

سومین چراغی که ما قصد معرفی آنرا به شما داریم، چراغ اینترنت می باشد که اگر این چراغ روشن باشد نشان دهنده این است که تمام ارتباطات مربوطه انجام شده اند و شما می توانید با خیالی راحت اقدام به استفاده از اینترنت کنید. کاربرد این چراغ این است که با روشن شدن آن، می توان این را درک کرد که اینترنت به بهترین شیوه ممکن برقرار است و شما می توانید از طریق کابل LAN یا وای فای اقدام به استفاده از اینترنت کنید. همچنین لازم به ذکر است که این چراغ به هیچ وجه چشمک نمی زند و قبل از آنکه متصل شود، چندبار چشمک می زند و سپس بصورت ثابت متصل خواهد بود.

4- چراغ Wi-Fi یا Wireless

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

این چراغ متعلق به وای فای می باشد که وقتی شما با وارد کردن نام کاربری و پسورد، به مودم متصل می شوید، این چراغ فورا شروع به چشمک زدن می کند که نشان دهنده این است شما در حال استفاده از اینترنت هستید. اما چشمک زدن این چراغ در صورت عدم روشن بودن چراغ اینترنت بی فایده است چرا که هیچ داده ای تبادل نمی شود. در صورت بروز مشکل توصیه ای که ما برای شما داریم این است که در ابتدا مودم را خاموش/روشن کنید و در صورت عدم کارکرد، با شرکتی که اینترنت را از آنها خریداری کرده اید، تماس برقرار کنید.

5- چراغ WPS

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

برخی از مودم ها دارای چراغ wps به شکل قفل هستند که در ادامه به معرفی این قابلیت خواهیم پرداخت. wps مخفف عبارت ” Wi-Fi Protected Setup ” می باشد که با روشن کردن این چراغ، شما می توانید به راحتی تمام به مودم متصل شوید البته بدون وارد کردن رمز!! برای آموزش استفاده از این قابلیت بر روی این لینـــک کلیک کنید.

6- چراغ های LAN

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

پشت مودم شما دکمه با شکل یا اسم مودم جای داده شده است که شما می توانید از طریق این چراغ، اتصال از طریق وای فای را قطع کنید و سپس با وارد کردن کابل های LAN شما می توانید با خیالی راحت کامپیوتر یا لپ تاپ را از طریق این سیم بصورت مستقیم متصل کنید که این ترفند، دارای مزیت هایی می باشد که از مهم ترین آنها می توان به افزایش سرعت اینترنت اشاره کرد! برای مثال تصور کنید که شما از طریق وای فای هم لپ تاپ و هم چندین گوشی را به مودم متصل کرده اید. از این رو اگر تعداد کاربران مودم کاهش پیدا کند، طبیعتا سرعت اینترنت دریافتی شما افزایش پیدا خواهد کرد.

مقاله پیشنهادی جهت مطالعه : نشانه های خرابی مودم ADSL

آشنایی با چراغ های مودم رنگ آنها

چراغ‌های LED روی مودم‌ها، عملکرد و فعالیت بخش‌های مختلف و قابلیت‌های مودم را مشخص می‌کند. رنگ‌های خاص می‌توانند نشان دهند که کدام قابلیت دستگاه یا سرویس اینترنت فعال است. اگر خطایی وجود داشته باشد یا اتصال آفلاین باشد، این چراغ‌ها متناسب با هر حالت، رنگی خاص خواهند داشت.

البته توجه داشته باشید که معنای رنگ چراغ‌های مودم بسته به مدل مودم و سرویس‌دهنده اینترنت مورد استفاده متفاوت است. اما به طور معمول رنگ‌های مختلف، حالت‌های زیر را نشان می‌دهند:

سبز

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

  • چراغ سبز رنگ مودم معمولا نشان‌دهنده موارد زیر است:
  • اتصال منبع تغذیه مودم
  • اتصال اینترنت فعال
  • ارتباط دو طرفه فعال بین دو دستگاه در شبکه
  • خط تلفن فعال یا سیگنال اینترنت قوی

آبی

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

  • چراغ‌ آبی رنگ مودم موارد زیر را نشان می‌دهد:
  • firmware در حال بروزرسانی است
  • مودم در حال اتصال به دستگاه دیگری برای برقراری ارتباط دو طرفه است
  • سرویس‌دهنده اینترنت شناسایی شده است
  • فرآیند اتصال آغاز شده یا فرآیند اتصال کامل شده است
  • یک تماس تلفنی در حال انجام است

نارنجی

چراغ نارنجی رنگ مودم اغلب برقراری یک اتصال اینترنتی خوب (اما نه عالی) را نشان می‌دهد. همچنین در برخی موارد این رنگ نشان‌دهنده موارد زیر است:

  • مراحل اولیه فرآیند اتصال پس از روشن کردن مودم
  • حالتی که سرویس تلفن قطع است اما تماس‌های اضطراری امکان ‌پذیر است
  • فرآیند برقراری ارتباط دو طرفه بین دو دستگاه در شبکه آغاز شده است

قرمز

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

چراغ قرمز مودم می‌تواند به معنای موارد زیر باشد:

  • گرم شدن بیش از حد مودم
  • وجود خطای سرویس
  • اتصال اینترنت ضعیف
  • عدم اتصال به اینترنت
  • تأیید اعتبار PPP
  • مشکل در راه‌اندازی و قطع کامل سرویس تلفن

سفید

چراغ LED سفید معمولا در مودم‌ها برای نشان دادن اتصال برق استفاده می‌شود.

همچنین این چراغ می‌تواند معانی زیر را داشته باشد:

  • فرآیند برقراری ارتباط دو طرفه بین دو دستگاه شروع شده است
  • مودم در حال شناسایی یک سرویس‌دهنده اینترنت است
  • ‌بروزرسانی firmware در حال انجام است

مقاله پیشنهادی جهت مطالعه : مدیریت مصرف اینترنت گوشی اندروید

هر کدام از چراغ‌های مودم چه معنی دارند؟

آشنایی با چراغ های مودم و کاربرد آن

همانطور که به آشنایی با چراغ های مودم پرداختیم باید بگوییم همانند رنگ چراغ‌های مودم، چشمک زدن سریع چراغ‌های مودم یا ثابت بودن آن‌ها نیز می‌تواند معانی مختلفی داشته باشد:

چراغ‌های ثابت مودم

معمولا یک چراغ ثابت مودم که چشمک نمی‌زند به این معنی است که عملکرد مرتبط با آن، بدون مشکل در حال انجام است.

با این حال، چراغ قرمز یا نارنجی مودم در حالتی که ثابت باشند، همان‌طور که در بالا ذکر شد، می‌تواند نشان‌دهنده وجود مشکل یا خرابی در مودم باشد.

چشمک زدن چراغ‌های مودم

چشمک زدن یا سوسوزدن چراغ مودم، بسته به رنگ آن، می‌تواند نشان‌دهنده اتصال مناسب اینترنت، اتصال یا ارتباط دو طرفه فعال، یا ارتباط خط تلفن باشد.

گاهی اوقات چشمک زدن چراغ‌های مودم می‌تواند به معنای شروع یک فرآیند باشد، در حالی که چشمک زدن سریع‌تر می‌تواند نشان‌دهنده مرحله پایانی یک فرآیند باشد.

خاموش بودن چراغ‌های مودم

اگر چراغ LED مودم کاملا خاموش باشد، معمولا به معنی قطع بودن منبع تغذیه، قطع کامل اتصال از یک سرویس‌دهنده اینترنت یا غیرفعال شدن یک قابلیت مودم است.

توجه داشته باشید که چراغ خاموش مودم همیشه علامت بدی نیست. به عنوان مثال، اگر نیازی به استفاده از کابل اترنت ندارید و به آن متصل نیستید، منطقی است که چراغ اترنت خاموش باشد.

به همین ترتیب، اگر ارتباط تلفن ثابت از طریق سرویس‌دهنده اینترنت برقرار نباشد، چراغ تلفن خاموش خواهد بود که به معنای خرابی یا وجود مشکل در جایی نیست.

در جمع‌بندی آشنایی با چراغ های مودم

در حال حاضر برندهای مختلفی اقدام به تولید مودم می‌کنند که اکثر آن‌ها از نمادها و علائم سفارشی خودشان بهره می‌گیرند. اما در اغلب موارد، نمادها و علائم معانی مشابهی دارند.

روشن نشدن چراغ‌های مودم معمولا نشان‌دهنده غیرفعال بودن عملکرد یا قابلیت نماد مربوطه است. در این راهنما معنای رنگ‌های مختلف چراغ‌های مودم، نماد‌های مورد استفاده برای هر قابلیت و تفاوت بین حالت روشن بودن چراغ، خاموش بودن چراغ و یا چشمک زدن چراغ‌ها را بررسی کردیم.

مفتخریم که در مجموعه پارتاک رایانه قدمی برداریم که باعث افزایش آگاهی شما و در نتیجه بهترین انتخاب در خرید اجناس خود باشید…

امتیاز برای این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید