لوازم جانبی

تفاوت هارد SSD و HDD

تفاوت هارد SSD و HDD

تفاوت هارد SSD و HDD

هارد SSD چیست؟ امروزه افراد برای بالا بردن سرعت کامپیوتر و لپتاپ خود دست به ارتقا اجزای مختلف کامپیوتر خود میکنند و یا سیستم هایی با کانفیگ بالا خریداری میکنند و هزینه ی زیادی میپردازند اما از هاردهای معمولی دیسک سخت یا همان HDD  ها استفاده میکنند.

اما سوالی که برای کاربران زیادی مطرح میباشد این است که کدامیک از این تکنولوژی های ذخیره سازی بهتر و پرسرعت است و کارایی و امنیت بالاتری دارد و کدامیک اقتصادی تر و ارزان تر می باشد . تیم آپاو با جمع آوری مطالب از سطح اینترنت و کتاب های دانشگاهی  و گردآوری و تصحیح آنها نوسط کارشناسان خود مطلب مقایسه هارد SSD  و HDD  را برای شما عزیزان فراهم کرده است.

همانطور که میدانید ما هیچوقت نمیتوانیم بگوییم کدام بهتر است  و حتما باید آن را بخرید . مشتری باید بسته به نیاز و بودجه ای که برای این کار کنار گذاشته محصول خود را انتخاب کند ، اما ما میتوانیم راهنمایی جامعی برای هر کدام از مدل ها و تکنولوژی ها و معایب و مزایای هر کدام برای درست انتخاب کردن محصول خود بکنید.

هارد hdd چیست؟

hdd

هارد دیسک‌ها یک ابزار ذخیره‌سازی دائمی برای کامپیوترها مطرح هستند. ابزار ذخیره‌سازی دائمی به این معنی است که با قطع جریان برق، اطلاعات ذخیره‌شده از بین نمی‌روند. در هارد دیسک‌ها با چرخش پلاتر، هد خواندن و نوشتن توسط یک بازوی مکانیکی به داده‌ی مورد نظر شما دسترسی پیدا می‌کند. اطلاعات به کمک این بازوها و بهره گیری از مغناطیس خوانده و نوشته می‌شوند.

تکنولوژی HDD عمری به درازای خود کامپیوترهای امروزی دارد. با این حال امروزه همچنان از هارد دیسک‌ها استفاده می‌شود. این حافظه‌ها در برابر حجم و سرعتی که ارائه می‌دهند، قیمت مقرون به صرفه‌ای دارند. این قیمت مانع از جایگزینی کامل آن‌ها با رقبای سریع‌ترشان، یعنی SSDها شده است. هارددیسک‌های امروزی در دو دسته‌ی اکسترنال و اینترنال و فرم فاکتورهای متفاوت برای کاربران در دسترس‌ند.

هارد ssd چیست؟

SSD مخفف (Solid State Disk)، نوعی حافظه است که از سرعت خواندن و نوشتن بیشتری نسبت به هارد دیسک‌های دیگر برخوردار است. SSD که با نام «درایو حالت جامد» نیز معادل‌سازی شده، نوعی درایو برای ذخیره‌سازی اطلاعات است که بر پایه حافظه فلش و مشابه با مموری موبایل طراحی شده است. اما در نهایت SSDها هم همان کارکردهای بنیادین HDD را دارند.

برخلاف حافظه HDD هیچ عضو مکانیکی خاصی ندارند. هارد SSD برخلاف حافظه‌های HDD برای نوشتن داده‌ها از مغناطیس استفاده نمی‌کنند، بلکه داده‌ها را به صورت صفر و یک در میکروچیپ‌ها ذخیره می‌کند. این امر باعث شده تا این دسته از حافظه‌ها به مراتب سریع‌تر باشند.

لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای گران قیمت جدید عموما از حافظه‌های SSD بهره می‌برند. از طرفی به لطف وجود درگاه‌های ساتا امکان استفاده از هارد SSD برای بسیاری از لپ‌های قدیمی‌تر نیز وجود دارد. درایو‌های SSD معمولا ابعاد بسیار کوچکتری نسبت به HDDها دارند. این حافظه‌ها بسته به نیاز مخاطبین در فرم فاکتورهای متفاوت تولید می‌شوند.

 

مقاله پیشنهادی : عینک بلوکات چیست

 

تاریخچه هارد دیسک‌ها و درایوهای SSD

یکی از جنبه هایی که می توان در آن تفاوت هارد SSD با HDD را بررسی کرد، تفاوت تاریخچه ظهور و استفاده از این حافظه هاست. تکنولوژی هارد دیسک نسبتا قدیمی است و می توان قدمت آن را به دوران تاریخچه ظهور کامپیوتر مربوط دانست. عکس هایی از هارد دیسک های مربوط به سال 1956 وجود دارد که از 50 صفحه با عرض 24 اینچ برای نگهداری فضای ذخیره سازی تا میزان 3.75 مگابایت استفاده می کرد. البته این میزان فضای ذخیره سازی بسیار محدود بود و بعد از مدتی استفاده از آن منسوخ شد.

در اوایل 1980 فرم جدید تری از این هارد درایو ها عرضه شدند که فضای ذخیره سازی بیشتری را ارائه می دادند. اما SSD ها تاریخچه بسیار کوتاه تری دارند. ریشه آنها به چند دهه گذشته می رسد. اساس ساخت این درایو های حالت جامد مانند همین فلش مموری های فعلی است که ایده ساخت آنها حفظ و ذخیره سازی دادها بدون نیاز به برق ثابت است. اولین درایو های اولیه که ما به عنوان SSD می شناسیم در اواخر دهه 2000 در زمان ظهور نت بوک ها ظاهر شدند.

در سال 2007 یکی از لپ تاپ های سری ایسوس از یک حافظه SSD دو گیگابایتی به عنوان حافظه اصلی بهره برد که این تراشه ها در این لپ تاپ ها به صورت دائمی به مادربرد لحیم شده بودند. از این نقطه به بعد توجه بسیاری از کاربران به فرق هارد SSD با معمولی معطوف شد.

تفاوت هارد SSD و HDD

ssd

دسترسي سريع به اطلاعات

اولین نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که در hdd  ها قطعه ای به نام هد وجود دارد که متحرک است و بر روی پلتر که اطلاعات بر روی آن ذخیره شده است با سرعت بالا آن را read/write  میکند و در hdd  ها برای دسترسی به اطلاعات نیازمند این است که منتظر این بماند که سرعت چرخش پلتر به مقدار کافی برسد اما در هارد SSD  بر خلاف hdd  ها میباشد

Ssd  ها برای خواندن اطلاعات به هیچ کدام از عملیات های بالا نیاز ندارند و میتوانند بصورت مستقیم به اطلاعات دسترسی داشته باشند. و این میتواند سرعت بارگذاری یا بوت شدن سیستم را تا چندین برابر کاهش دهد و سیستم عامل با سرعت بالاتری اجرا شود.

مقاومت در برابر لرزش و ضربه

در هارد های hdd بدلیل داشته قطعه متحرک و حساس به نام هد و پلتر ، به کوچکترین ضربه و لغزش و تکان ، مخصوصا در حال کار بسیار آسیب پذیر هستند اما در هارد SSD این مشکل برطرف شده و به طور کلی از یک تکنولوژی دیگری استفاده شده که نزدیک به تکنولوژی فلش یا به اصطلاح nand استفاده شده که قطعه متحرکی درون آن نیست و تقریبا ضد ضربه هستند و اطلاعات درون IC ها ذخیره میشوند .

مصرف انرژي کمتر و توليد گرماي کمتر

مصرف انرژی در تفاوت هارد HDD و SSD بالا میباشد به طوری که hdd ها حدودا 6وات مصرف میکنند و sdd ها حدودا 4 وات مصرف میکنند و در حالتی که از آن استفاده نمیشود به 2وات کاهش پیدا میکند

اطمينان بالا در ذخیره سازی اطلاعات

تفاوت هارد HDD و SSD در ذخیره سازی اطلاعات به صورت میانگین و تقریبی و در بهترین حالت نگهداری ssd ها 2برابر hdd ها بر اساس مقياس اندازه گيري مقاوت ابزارهاي ذخيره سازي اطلاعات میباشد . طول عمر ssd  ها حدود 1میلیون و 200 هزار ساعت تخمین زده شده و هارد های hdd حدود 600 هزار ساعت تخمین زده شده است .

توليد صدای هارددیسک

تفاوت هارد HDD و SSD در تولید صدای هاردهایی که از تکنولوژی hdd استفاده میکنند دارای سرو صدا هستند اما هاردهایی که از تکنولوژی هارد SSD استفاده میکنند مانند فلش میمانند و صدای خاصی ندارند .

وزن هارد

تفاوت تفاوت هارد SSD و HDD وزن هاردهای hdd حدودا 750 گرم و هارد های ssd حدودا 80گرم است که این این اختلاف وزن در وزن لپتاپ ها نکته حائز اهمیتی است و همپنین حجم کمتری میگیرند.

 سرما و گرما

دمایی که هارددیسک پس از شروع به کار تولید میکند در hdd ها حدودا بین 0 تا 70 درجه سیلسیوس و در هارد SSD بین 0 تا 55 درجه سیلسیوس میباشد.

امتیاز برای این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید