لوازم جانبی

انواع سوئیچ های مکانیکال

انواع سوئیچ های مکانیکال

سوئیچ های مکانیکال

بخش اصلی هر کامپیوتر گیمینگ ، کیبورد آن است ، خصوصا کیبورد مکانیکی که محبوب گیمرهاست. اما تمامی سوئیچ های به کار رفته در کیبورد های گیمینگ یکسان نیستند.

امروزه سوئیچ های زیادی در بازار در دسترس هستند ، در این راهنما شما را با انواع آن ها آشنا می کنیم تا بتوانید تفاوت میان آن ها را درک کنید. در حالت کلی دو نوع کیبورد وجود دارد:

کیبوردهای مکانیکال ، که سوئیچ هایی تکی و فنرهایی فلزی دارند و کیبوردهای رابر دام ( Rubber dome) ، که مدرن تر و ارزانتر هستند. امروزه بازار این کالاها با تعداد زیادی سوئیچ اشباع شده است که طیف گسترده ای از ویژگی ها را ارائه می دهند.

اگر خیلی به مکانیک صفحه کلیدها اهمیت می دهید و می خواهید بدانید برای بازی چه چیزی مناسب تر است ، در اینجا بهترین سوئیچ های مکانیکال کیبورد های گیمینگ را معرفی کرده ایم.

سوئیچ های مکانیکال

اجزای سوئیچ های مکانیکال

قبل از اینکه وارد مبحث انواع سوئیچ کیبورد گیمینگ شویم ، ابتدا بخش های تشکیل دهنده ی یک سوئیچ را بررسی می کنیم. یک سوئیچ مکانیکال به بخش های زیر تقسیم می شود که به ترتیب از بالا به پایین معرفی می کنیم:

Keycap یا کلاهک

قطعه ای پلاستیکی که کلیدهای کیبورد را تشکیل می دهد. روی این قطعه حروف چاپ می شوند و ظاهر سوئیچ های مکانیکال را تشکیل میدهند.

استم (Stem)

پایه یا همان stem در واقع بخشی است که کلاهک روی آن سوار می شود. شکل این قسمت در سوئیچ های مکانیکال متفاوت است.

Switch housing

بخشی است که تمامی قطعات را کنار یکدیگر قرار می دهد.

اسلایدر

اسلایدر به فنر فشار وارد می کند و ارتباط بین ورقه های کانتکت فلزی ، که در کنار سوئیچ هستند ، را قطع می کند.

ورقه های کانتکت فلزی

زمانی که این ورقه ها به یکدیگر برخورد می کنند، یک کلید ثبت می شود.

فنر

فنر به دور پایه ی اسلایدر می پیچد و سوئیچ را به موقعیت ابتدایی خود بر می گرداند.
در سوئیچ های دام رابر ، تنها 4 یا 5 بخش وجود دارد که عبارتند از کلاهک ، اسلایدر ، لایه سیلیکونی ، تخته مدار چاپی (PCB) با مدارهای الکترونیکی.

switch parts

هدف از این برنامه این است که تفاوت کیبوردها و مکانیزم‎های آنها را بررسی کنیم. در کیبوردهای ساده یا ممبرینگ MEMBERING هنگام فشار دادن دکمه دو لایه پلاستیکی که در زیر قرار دارد به یکدیگر اتصال پیدا کرده و دستور شما را اجرا می‎کند.

اما در کیبوردهای مکانیکی مکانیزم متفاوت است. در کیبوردهای مکانیکی Mechanical Keyboards در زیر هر یک از کلیدها یک سوییچ قرار گرفته است. سوئیچ های مکانیکال دو حالت دارند، سوییچ‎های خطی و سوییچ‎های لمسی.

سوییچ‎های خطی به این شکل است که شما می‎بایست کلید را تا آخر فشار دهید تا دستور شما اعمال شود اما در سویچ‎های لمسی فشار وقتی به نمیه راه برسید دستور اجرا میشود. هدف ما در این مطلب این است که بتوانیم انواع رنگ‎ها در سوییچ‎های چری ام Cherry M را به شما اطلاع دهیم.

سوئیچ های مکانیکال قرمز RED

اولین سوییچ‎ نوع قرمز می ‎باشد. نوع رفتار این سوییچ به صورت خطی می‎باشد و فشار نسبتا سبکی را باید وارد کرد تا دستور اجرا شود و نیروی تحریک این نوع سوییچ جدود 45 گرم است. فاصله لازم برای تحریک سوییچ قرمز دو میلی‎تر است و کل مسافتی که سوییچ حرکت میکند 4 میلی‎متر است.

از نظر شدت صدا سوییچ‎های قرمز می‎توان گفت کیبوردهای ساکتی هستند. طول عمر هر سوییچ نیز 50 میلیون فشار می‎باشد. این نوع سوییچ‎ها برای افرادی یا بهتر است بگوییم گیمیرهایی پیشنهاد می‎شود که به دنبال اکشن سریع و با حداقل مقاومت هستند.

red switch

سوئیچ های مکانیکال آبی Blue

نوع رفتار این مدل کلیکی است بدین معنی که باید کلید را کاملا فشار داده تا دستور شما اعمال شود. فشار سنگین را داراست که نیروی تحریک آن حدود 60 گرم است. فاصله لازم برای تحریک دو میلیتر است.

کل مسافتی که سوییچ حرکت میکند همانند قرمز چهار میلی‎متر است و همچنین صدای بلندی دارد. طول عمر کلیدها نیز 50 میلیون فشار می باشد.

برای تایپیست‎های مبتدی تقریبا استفاده می‎شود ولی از می‎توان گفت به دلیل صدای بلند گیمیرهای زیادی به سمت این سوییچ‎ها سوق پیدا کرده‎اند.

blue switch

سوئیچ های مکانیکال قهوه‎ای Brown

نوع رفتار این سویچچ لمسی می‎باشد، فشار نسبتا متوسطی را داراست که حدود 45 گرم است. فاصله لازم برای تحریک سوییچ دو میلی‎متر و کل مسافت حرکت سوییچ چهار میلی‎متر می‎باشد. شدت صدای تقریبا کم، طول عمر کلید 50 میلیون فشار است. این نوع کلید‎ها ترکیب خیلی خوبی بین گیم و تایپ را در اختیار دارد.

brown switch

سوئیچ های مکانیکال سرعتی Speed و سوییچ مشکی Black

دو سوییچ سرعتی و مشکی. سوییچ‎های مشکی نوع رفتار آنها خطی است و فشار سنگینی را باید به کلید وارد کرد. نیروی محرک این نوع تقریبا 60 گرم است. فاصله و مسافت تحریک مانند سایر کیبوردها است.

صدای نسبتا پایینی دارد و بیشتر در بازی‎های سرعت بالا استفاده می‎شود تنها تفاوت این سوییچ با نوع قرمز در این است که مقاومت بیشتری دارد بدین معنی که کلید باید بیشتر فشار داده شود.

black switch

سوییچ نوع سرعتی یا Speed نیز خطی هستند که فوق‎العده فشار سبکی را دارند فاصله لازم برای تحریک این سوییچ 1.2 میلی‎متر است. همانطور که از نام این نوع پیداست، برای بازی‎های سرعتی که نیاز به عکس‎العمل سریعی دارد بسیار مناسب است.

اما بدیلیل قیمت بالای این نوع سوییچ‎ها تقریبا در بازار ایران به ندرت پیدا می‌‎شوند وبیشتر تقاضا برای سوییچ‎های قرمز می‎باشد.

خب تفاوت رنگ‎بندی بین سوییچ‎های چری را باهم بررسی کردیم. برخی کیبوردهایی در بازار مشاهده می‎کنیم که به عنوان نیمه مکانیک از آنها نام می‎برند.

این نوع کیبوردها حس و حالی شبیه به کیبوردهای مکانیکی را دارند اما همانگونه که از اسم آنها گفتیم (نیمه مکانیک) اگر شما کلید را برداریم میبینیم که قابلیت تعویض سوییچ وجود ندارد و در زیر این کلید همان دولایه پلاستیکی وجود دارد و مانند کیبوردهای ممبرینگ عمل می‎کنند. از مزایای دیگر کیبوردهای مکانیکال تعویض سوییچ می‌‎باشد.

بسته به نوع برندی که خریداری میکنید. سوییچ اضافه در جعبه محصول قرار گرفته و با آچاری که در جعبه وجود دارد میتوانید به راحتی کلیدهای خود را تعویض کنید.

در مدلهای فانتزی نیز شاهد کلیدهای اضافی با اشکال گوناگونی هستیم مثلا شما اگر به بازی خاصی مانند World of Warcraft علاقه دارید کلیدهایی با محوریت این بازی وجود دارد که میتواند با کلیدهای خود کیبورد تغییر دهید.

سخن پایانی

برای انتخاب سوئیچ کیبورد کافی است به دو سوال پاسخ دهید؟ 1. کلیدها خطی باشند یا لمسی؟ 2. پُر سر و صدا باشند یا ساکت یا کم صدا؟ پس از پاسخ دادن به این دو سوال خواهید توانست به کیبوردِ مطلوب خود نزدیک‌تر شوید و انتخاب درستی داشته باشید.

فراموش کنید که سوئیچ‌ خطی به این معناست که کلید برای عمل کردن باید تا انتها با داخل فشار داده شود،‌ اما سوئیچ لمسی با رسیدن به میانه‌ی راه عمل خواهد کرد و سپس می‌توانید کلید را تا انتها فشار دهید یا انگشت خود را از روی آن بردارید و فورا روی کلید دیگری قرار دهید.

کیبوردهای مکانیکال واقعا جذاب هستند،‌ به کلید‌های کیبورد هویت می‌دهند، فاکتورهایی مثل صدا، نوع لمس شدن کیبورد، سفتی و یا نرمی و سرعت آن را تنظیم کرده و دوام و عمر بالایی به کلید‌های کیبورد می‌دهند.

اگر قصد دارید که حرفه‌ای‌تر بازی کنید، بهتر است به فکر تهیه‌ی یک کیبورد مکانیکال باشید.

امتیاز برای این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید